wetenschap • tech • gezondheid • geld

De andere kant

De andere kant

En wat zou Breitbart er van vinden? Dat ‘hun’ president wordt bedreigd met een afzettingsprocedure?

Drie Democratische senatoren vroegen de Oekraïners in een brief in 2018 om te helpen bewijs te vinden dat president Trump had samengewerkt met de Russen in de campagne van 2016. Dus ze zijn hypocriet, zegt Breitbart. Maar het verschil is: ze gebruikten geen chantage, zoals president Trump impliciet leek te doen.

En, zegt Breitbart, die Joe Biden heeft helemaal boter op zijn hoofd: hij chanteerde de Oekraïners in 2016. Hij dreigde $1 miljard aan hulp te blokkeren als de Oekraïense president niet een officier van justitie zou ontslaan; omdat die laatste, in de mening van Biden (en president Obama), te weinig deed om corruptie te bestrijden. President Porosjenko zwichtte.

Biden chanteerde dus – hij schepte er zelf over op, in een optreden later voor de Council on Foreign Affairs. Maar – hij deed dat niet om een politieke verkiezing te winnen.

Vandaar misschien dat Nancy Pelosi het zo secuur formuleerde: ‘Wij Amerikanen vragen niet buitenlanders om ons te helpen een campagne te winnen.’

Klopt, zegt Breitbart, Biden deed het om zijn zoon te beschermen. Die zat in het bestuur van een Oekraïense gasmaatschappij, Burisma, die ook onderwerp was van onderzoek door diezelfde officier van justitie. Maar deed zoon Biden iets illegaals? Dat weet niemand, en is in ieder geval niet bewezen. Het gevecht is nog maar net begonnen.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer