De machinekamer van (een groot deel van) het internet

inside-the-council-bluffs-iowa-data-center-there-is-over-115000-square-feet-of-space-these-servers-allow-services-like-youtube-and-search-to-work-efficientlyGoogle heeft wat persfoto’s vrijgegeven van enkele van zijn datacenters. Geen nieuws, wel mooie plaatjes. In het belang van oogstreel. En om eraan herinnerd te worden dat ‘internet’ weliswaar in de wolken hangt, maar dat het daar wel op een of andere manier terecht moet komen. En we gaan gewoon door: Business Insider verwijst ook naar Daily Overview die dagelijks een prachtige satellietfoto publiceert. Zoals deze van wijngaarden in Huelva:

vineyards-swirl-on-the-hills-of-huelva-spain-the-climate-there-is-ideal-for-grape-growing-with-an-average-temperature-of-64-degrees-and-a-relative-humidity-between-60-and-80

Voor wie er pap van lust: Google heeft net een app gepubliceerd waarmee je, iedere keer als je een nieuwe webpagina opent in Chrome, een verse satellietfoto krijgt. Hier downloaden.  (Voor de cynici: nee, Google is – helaas – geen adverteerder van De Bicker.)