Fake news

Op 25 september meldde ik u de reactie van Breitbart News op het begin van het afzettingsonderzoek naar president Trump. De Democraten zijn hypocriet, was hun teneur. Joe Biden zette druk op de toenmalige president van Oekraine om zijn hoogste officier van justitie af te zetten. Die was namelijk bezig met een corruptie-onderzoek naar een Oekraïens gasbedrijf, waar zoon Hunter Biden commissaris was.

Niet mals. De jonge Biden stond inderdaad voor 50.000 dollar per maand op de loonlijst van Burisma. En Joe Biden had zelf opgeschept dat hij inderdaad gedreigd had staatssteun te blokkeren, als de Oekraïners niet zouden doen wat hij wilde.

Maar uit onderzoek van Bloomberg en The New Yorker blijkt: de oude Biden drong aan op hardere aanpak van corruptie in alle bedrijven in Oekraine. (Want waarom geld sturen als het toch in de zakken van oligarchen verdwijnt?) En in het geval van Burisma: dat was nou net één van de bedrijven waartegen het onderzoek al ruim een jaar stil lag. Dus Joe Biden vroeg eigenlijk om onderzoek naar het bedrijf waar juist zijn zoon werkte.

Rest de vraag: is het wel netjes van de zoon van de vice-president om een baan voor zes ton per jaar te accepteren van een bedrijf, dat zijn vader verdenkt van corruptie? Maar kunnen we de vader de dwalingen van zijn zoon aanrekenen?

(Beetje lang verhaal, maar dit is tot nu toe een scharnierpunt in het impeachment onderzoek.)