Hier en daar

Een paar verhalen van de afgelopen maanden die ik op het prikbord heb gehangen:

Apocalyptisch verhaal over New York onder de titel ‘New York is Dead Forever. Here’s Why,’ door een geboren en getogen inwoner. De stad is dood als cultureel centrum. Als zakelijk centrum. En als paradijs voor gourmets. Kantoren die leeg staan, blijven leeg. Theaters, concertzalen? Failliet. Restaurants? Bijna allemaal kaput. New York heeft wel vaker moeilijke tijden gehad, maar hij ziet niet hoe de stad zich moet herstellen.

Jeff Bezos’ getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden is een overtuigende ode aan het ondernemerschap. De eerste zes jaar had het bedrijf 3 miljard dollar cumulatief verlies. De koers ging van 116 naar 6 dollar toen de internetbubbel klapte. Amazon geeft 700 miljoen dollar uit aan trainingsprogramma’s voor 100.000 werknemers. En veel meer. Oh, en dit: ‘Mijn moeder Jackie kreeg mij toen ze 17 jaar oud was en op school zat in Albuquerque. Zwanger zijn op school was niet erg populair in Albuquerque in 1964.’

Met een vaccin ben je er nog niet – je hebt ook naalden en buisjes en weetikveelwat allemaal nodig. Miljarden. Bloomberg zocht het tot op het naadje van de kous uit.

Abonneer op De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer op