wetenschap • tech • gezondheid • geld

Hoe gaat het nou eigenlijk met De Bicker?

U bent nu met zijn 2.000’en. Er zijn iedere dag abonnees die zich uitschrijven, maar er zijn ook iedere dag nieuwe mensen die zich inschrijven. Daardoor blijft het aantal min of meer stabiel. De helft van de ontvangers opent de mail (voor een nieuwsbrief is 20% gemiddeld) en 10% klikt door (bij de rest 4%). De redacties van NOS en Volkskrant hebben al dankbaar ideeen geput uit de nieuwsbrief.

Hoe nu verder? De komende maanden blijf ik bouwen aan het uitbreiden van het bereik. Ik heb al van verschillende mensen hulp aangeboden gekregen. De komende weken zullen enkele tienduizenden Nederlanders, en misschien zelfs honderdduizenden, geattendeerd worden op het bestaan van De Bicker. Ik kijk ook u aan: als u dit waardeert, wilt u dan vrienden en kennissen erop attenderen? U zou niet alleen zijn. Aan het eind van dit artikel heb ik alle positieve mails op een rij gezet die ik de afgelopen maanden mocht ontvangen.

Volgens goed internetgebruik krijgt u dit allemaal gratis. Ik zou ervoor kunnen kiezen adverteerders te werven, maar dat doe ik niet. Ik maak één uitzondering: er komt een ‘founding partner’ die mij door de eerste moeilijke maanden heen helpt, maar daar blijft het bij. Hopelijk kan ik u daar binnenkort meer over vertellen. Verder zal het in de toekomst aan u zijn om te beslissen of het wat geld waard is of niet. In het voorjaar ga ik u die vraag stellen. Schrik niet. Als het antwoord ‘nee’ is kunt gewoon de nieuwsbrief blijven ontvangen. Voorlopig blijft het een soort van ‘goed doel’: u kunt doneren, maar u kunt het ook laten. Het uitgeversvak bestaat net als iedere vorm van ondernemen uit keuzes maken. Mijn keuze is dat een directe relatie tussen schrijver en ontvanger de meest bestendige, want meest transparante en eerlijke basis biedt.

Daar hoort ook bij dat ik u uitnodig om terug te schieten. Wat mist u? Waar sla ik de plank mis? Wat ergert u? Waar wilt u meer van? Waar bent u nieuwsgierig naar?

De identiteit van De Bicker is mij pas de afgelopen maanden tijdens het maken duidelijk geworden. Dit is eigenlijk niet een nieuwssite maar een column. Maar dan eentje in de Amerikaanse traditie: eentje waarbij de schrijver niet op de podium klautert om te laten zien hoe slim hij is maar om zijn lezers informatie door te geven die hij belangrijk vindt en die hij graag wil delen.

Ik kreeg vandaag van mijn trouwe vriend en internetwijze Vincent Everts de opmerking dat ik wel ingewikkeld kan doen maar dat iedereen heus wel weet waar die Bicker vandaan komt. Dat heb ik ter harte genomen en daarom onderteken ik gewoon als wie ik ben. Maar dan wil ik nog wel iets persoonlijks kwijt – het is heel gaaf te ontdekken dat er zo veel mensen zijn die dezelfde nieuwsgierigheid hebben als ik!

Michiel

REACTIES

Hartelijk dank, zeer goed initiatief, ik volg het met grote belangstelling – prof R.R., U.van Wageningen

Dank Michiel voor dat mooie kadootje iedere ochtend, ga er bijna iedere dag even in en wordt dan nooit teleurgesteld! Erg scherp/ prikkelend! – J.S., U. Groningen

Top de nieuwsbrief. Ik lees het met veel plezier – ondernemer

Sinds een tijdje ontvang ik je dagelijkse Bicker. Ik geniet elke keer. Een goed begin van de dag. Ga zo door. – advocaat bij top-3 kantoor

ik geloof zeker dat het idee en concept heel goed is. – Directeur internationaal marketing communicatiebureau

Bicker! Je bent inmiddels doorgedrongen tot mijn dagelijkse nieuws-digest. Hulde! Nu op naar een businessmodel!          R.de J.

Waarom vind ik De Bicker leuk? Omdat het vrijwel altijd onderwerpen zijn waarvan ik wel iets weet, maar dan steeds wordt verrast door nieuwe en originele informatie. Ik merk dat ik zin heb om met de scribenten in debat te gaan. Bij mijn andere nieuwsmedia heb ik dat bijna nooit (meer). Bravo! – B.H.

Hartstikke leuk initiatief, scheelt me heel wat gesurf  K.T.

Alleen al voor dat interview met de Coen Brothers dank ik jou en je nieuwe nieuwsbrief. Het leukste radio-interview van het jaar! – A. van S.

Ik begin mezelf erop te betrappen dat ik hem lees voordat ik de FD van de mat haal – Bart P.

Een aanwinst! In het bijzonder voor mij: in mijn McKinsey-tijd (lang geleden!) was ik betrokken bij de opbouw van onze Technology Based Business Praktijk.

Het is een erg gewaardeerde toevoeging geworden aan mijn ochtendritueel. keep up the good work and don’t stop doing it. It is awesome. – Marvin D

Ik geniet van je Blog.  Keep it up.  Always interesting stuff! – George W. (Californie)

nuttig, verrassend en prikkelend. Bevat dingen die ik vaak niet gezien heb, onderwerpen zijn vaak toekomstgericht, nerd-intellectueel – mijn houding en ik wil meer. Goed geschreven. – Mark F.

Iedere dag kijk ik uit om je nieuwsbrief te lezen. Ik vind het echt heel erg leuk. Het interessante is dat ik me afvraag: waarom deze nieuwsbrief wel en andere niet. Waarom ben ik believer/follower? Ok, omdat ik jou ken, een leuke vent vind en deze ondernemerslust waardeer. Maar die argumenten en de loyaliteit die daar uit voortkomen zijn uiteindelijk maar een bepaalde tijd houdbaar. Blijkbaar is het de samenstelling van de berichten, maar ook héél belangrijk, de efficiency waarmee ik lezen kan. Niet alleen een uitnodigende kop maar net genoeg inhoud dat je toch weet waar het over gaat. – C.K.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer