wetenschap • tech • gezondheid • geld

Podcasts

Hier weer een paar die ik met plezier heb beluisterd, of waar ik op geabonneerd ben. Vind ze op uw favoriete platform.

‘The Rest is History,’ gepresenteerd door historici Dominic Sandbrook en Tom Holland (auteur van heerlijke boeken als ‘Rubicon,’ over de de laatste dagen van de Republiek van Rome). Toevallig gaan de laatste afleveringen precies over die periode: de aanloop naar de moord op Julius Caesar en hoe die niet de machtsgreep afwendde, zoals bedoeld, maar juist de opmaat was voor autocratie onder keizers. Verder recentelijk over: Ronald Reagan (drie afleveringen), Columbus (vier afleveringen), de Katharen, de Nazi’s (vier afleveringen).

De onvergelijkbare Dan Carlin heeft weer een paar dingen die ik moet luisteren. ‘Twilight of the Aesir,’ volgens de blurb ‘de opvolger van de ‘Thor’s Angels’ podcast’ (2012). Over de neergang van de Vikingen dus. Een Carlineske vijf uur en 14 minuten. Overigens werd Carlin op 9 mei 2022 ook geïnterviewd op ‘The Rest is History.’

‘Next Year in Moscow’ van The Economist: Tien jaar geleden was de Russische middenklasse groter en rijker dan ooit te voren. Toen begon Poetin aan zijn tweede ronde als president. Interviews met Russen nu, na de tweede invasie van Oekraïne.

Zoals altijd: als u wat moois heeft gehoord, hoor ik het graag!

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer