Rechtzetten

  1. Mensen die corona hebben gehad, kunnen het waarschijnlijk niet snel opnieuw oplopen. Volgens Carol Shoshkes Reiss, professor Biologie en Neurowetenschappen aan New York University, zijn de gevallen van herbesmetting die zijn geconstateerd in Zuid-Korea, China en andere landen zogenaamde ‘false positives.’ De test is niet perfect en kleine ‘dode’ residuen van het virus zijn niet te onderscheiden van het genetisch materiaal van het besmettelijke virus. Ook de aard van het virus maakt het onmogelijk. (zie bronartikel.)
  2. Er is geen zekerheid dat joggers een ‘wolk’ van besmettelijke adem achterlaten. Zegt de bron, Bert Blocken van TU Eindhoven. Zijn spraakmakende bericht bevatte een animatie die overal werd opgepikt. Maar zijn bericht was geen studie, is niet wetenschappelijk gepubliceerd en heeft geen ‘peer review’ ondergaan.
  3. Rokers lopen minder kans om besmet te raken met Corona. Zegt het CDC in de VS. Van de mensen die zijn gediagnostiseerd met Corona was 1,3% roker, tegen 16,5% voor de bevolking in het algemeen. Waarom, is niet duidelijk.