*** NOG MAAR 30 PLAATSEN OVER ***

*** TICKETS HIER ***

De ‘Bicker Brain Session’ is een korte maar krachtige ‘bijpraatsessie’ geheel in de stijl van de De Bicker nieuwsbrief: kort, krachtig, met een hoge informatiedichtheid. Drie sprekers, elk maximaal 15 minuten, geen vragen vanuit het publiek. Als ze klaar zijn zult u naar adem happen en naar de drank grijpen. Die staat gelukkig klaar. En daarna kunt u de sprekers alles vragen wat u wilt, want ze zijn er toch.

SPREKERS:

Ruud HendriksSpeelt u wel eens met de gedachte om te investeren in zo’n leuk, jong bedrijf? Ruud Hendriks, eerste programmadirecteur RTL Nederland, bestuurslid Endemol, is ook mede-oprichter Startup Bootcamp. Hij vertelt over ‘Valkuilen voor Business Angels,’ oftewel: waar kan het misgaan bij investeringen in jonge bedrijven?

 

 

Marcel Crok  Is het vijf voor twaalf voor de planeet, zoals het VN-klimaatpanel vorige maand waarschuwde? Of voor de mensen die op de planeet wonen? Of zijn wij in onze paniek bezig om allerlei dure vergissingen te begaan? Marcel Crok (1971), wetenschapsjournalist, MSc Physical Chemistry Leiden 1995, stelt lastige vragen. Hij bespreekt het nieuwste rapport van het VN Klimaatpanel en concludeert dat het niet vijf voor twaalf is.

Esther Thole Wanneer hebt u voor het laatste nagedacht over uw eigen nietigheid ….? We weten hoe het heelal ontstond, hoe de Aarde ontstond. We weten hoe leven zich ontwikkelde, dankzij Darwin en zijn nazaten. Maar … hoe is dat leven begonnen? Dat hele heelal, dat best groot is, is zo dood als een pier. We hebben tot nu toe nergens leven gevonden. Wat er hier op deze planeet gebeurt, is uniek. Vooralsnog. Maar hoe kan het? Welke scheikundige reactie creëerde cellen? Esther Thole, auteur van ‘Makers van Leven,‘ vertelt wat we tot nu toe hebben ontdekt. En als we weten hoe leven ontstond, zouden we het dan kunnen namaken?

Toegang: €45 per persoon, €70 voor twee plaatsen. KAARTVERKOOP.

VOLLEDIG PROGRAMMA:

17:30 deuren open

18:00 opening door Michiel Bicker Caarten

18:05 Ruud Hendriks

18:20:  Esther Thole

18:40 Marcel Crok

19:00-20:00: borrel met hapjes. Ontmoet andere Bicker-lezers, ondervraag de sprekers.

Donderdag 29 november, 17:30 – 19:30. Host: Rabobank Regio Schiphol, kantoor Hoofddorp

(8 minuten lopen van NS Hoofddorp, onbeperkt gratis parkeren).