‘Accudag’

Elon Musk doet alsof hij binnenkort met enkele belangrijke aankondigingen komt, onder de noemer ‘Battery Day.’ De BBC noemt enkele fronten waarop doorbraken te verwachten zijn (en zie ook De Bicker van enkele weken geleden):

Levensduur. De Chinese fabrikant van accu’s CATL, de grootste ter wereld, maakte vorige week bekend dat hij een accu heeft ontwikkeld die 1,9 miljoen kilometer mee gaat, 16 jaar lang. De meeste accu’s nu hebben een garantie voor 100.000-250.000 kilometer over 6-8 jaar. Hij kost slechts 10% meer om te maken. Door de lange levensduur is hij ook geschikt voor gebruik als opslagplaats voor windmolens en zonnepanelen, of thuisgebruik.

Kosten. Een lithium-ion accu kostte 1.000 dollar per kilowattuur in 2010, 300 dollar in 2016, en kenners verwachten dat we dit jaar door de 100 dollar breken. Dat is het punt waarop accu’s net zo goedkoop energie produceren als benzine- of dieselmotoren.

Bereik. Lagere kosten betekent dat er meer of grotere accu’s in een auto gebouwd kunnen worden. Dat betekent: sneller laden en meer bereik (600-800 km).

Massaproductie. De BBC verwacht dat Tesla een ‘Gigafactory’ gaat bouwen in Engeland, en een ‘Terafactory’ in Texas.

Is waterstof niet veel kansrijker? Toyota, Hyundai en Honda gokken er nog steeds op. Volkswagen – dat voluit gaat voor elektrisch – zegt dat elektrisch laden veel efficiënter is:

Eén van de schrijvers van het efficiency rapport van Volkswagen zegt dat waterstof wél geschikt is voor zwaar transport, niet personenauto’s. Zie hier.