wetenschap • tech • gezondheid • geld

Podcast aanrader

'The Rest is History: JFK'

politiek | podcast | 7 dec 23

Zestig jaar geleden werd president John F. Kennedy vermoord. Zoals u misschien al hebt gemerkt lees ik gretig iedere komplottheorie die om de hoek komt. Het is toch té ongeloofwaardig: een zonderling die erin slaagt om met een gewoon geweer, per postorder aangeschaft, een Amerikaanse president te doden? Vanaf de zesde verdieping? Die twee dagen later zelf wordt doodgeschoten door een schimmige nachtclubeigenaar? Kom op! Dat gelooft toch niemand?

Maar ik ben deze week in één klap genezen. Het boek is voor mij dicht. Er was geen komplot, het was gewoon zo raar als het was. En dat is te danken aan twee Britse geschiedkundigen Tom Holland (o.a. 'Rubicon') en Dominic Sandbrook en hun podcast 'The Rest is History.' Ze bekijken de feiten en filteren die met de ervaring van geschiedschrijvers. Luister naar de slot-aflevering, en kijk of u ook wordt overtuigd (als dat al nodig was).

In de zes afleveringen daarvoor: schitterende beschrijving van 'vier dagen in Dallas' met oog voor veelzeggende details - hartverscheurend, bizar, verbluffend.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer