wetenschap • tech • gezondheid • geld

Venezuela(2)

Maar de intrigerendste mail kwam van een lezer die zich duidelijk had verdiept in het land.

‘FARC en ELN (Colombiaanse communistische narcos ) zijn actief in de goudwinning etc. en hebben duizenden guerrillas in Venezuela. Verdwijning van Maduro bedreigt hun narco smokkelroute die meer oplevert dan de oliewinning (1 kilo cocaine is veel meer waard dan 1 vat olie). Die guerrillas worden geholpen in de transporten door Venezolaanse militairen.  Zelfde gebeurt bij de mijnactiviteiten. Officieel moet het leger illegale goudwinning bestrijden maar in de praktijk  zijn ze medeplichtig en strijken hun deel van de winst op.
DIE militairen deserteren niet.
‘Maduro, die een Colombiaan is, en een Cubaanse opleiding heeft,  heeft Venezuela omgevormd tot een provincie van Cuba. Cubaanse militairen en geheime dienst,  de G2, maken de dienst uit. Alle overheidsdiensten zijn geïnfiltreerd: bevolkingsregister, notariaat. Cubaanse artsen chanteren de bevolking: alleen hulp als ze voor Maduro verklaren te stemmen.  Zelfde  soort chantage met voedselpakketten.
Ook Hezbollah is aanwezig.  De zoon van de Libanese Hezbollah leider Al Assaimi is vice-president geweesten zijn zus was ambassadeur (voor Venezuela) in Nederland. Beiden zijn actief in de narco sfeer.


Ook Iran is betrokken. Ze delven uranium.
‘Voeg daarbij de Russen die als tegenzet tegen de NAVO belang hebben hun ideologische vrienden te steunen en bases te hebben aan de zuidflank van de VS. Als de VS intervenieert hebben ze dus duizenden strijders tegenover zich en  bedreigen ze Cuba, Nicaragua,  Bolivia en de communist Lopez Obrador in Mexico…
M.a.w. als ik optel: 20.000 tot 40.000 Cubanen en een onbekend aantal guerrillas, plus aanvoer door de lucht en over zee van van soldaten en materiaal uit Rusland, dan is in Venezuela al lang geïntervenieerd  maar niet door de VS.
In Venezuela is het plan van Fidel Castro om de USA te breken,  een plan internationaal uitgewerkt op een bijeenkomst van de club van Sao Paolo waar de term communisme van de 21e eeuw werd bedacht, al geruime tijd in uitvoering. Obama heeft tegenover die realiteit niets gedaan.’

Schrijver wil niet met naam genoemd worden omdat hij vreest voor intimidatie of bedreiging van vrienden in Venezuela. Dit is dus één opinie, die ik niet kan verifiëren, van een anonieme bron. Dat is normaal niet voldoende voor publicatie. Trek uw eigen conclusies. Ik vroeg hem om onderbouwing voor een aantal nogal boude beweringen. Die vindt u in het volgende artikel, Venezuela (3). Op de website, niet in de nieuwsbrief want die zou dan te lang worden.

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer