wetenschap • tech • gezondheid • geld

Wees er als eerste bij!

Drie boeken, alledrie gratis. Alledrie nog niet eens uit. U mag er eentje kiezen, en die krijgt u gratis thuis op de publicatiedag – als u drie mensen in uw omgeving weet te vinden die graag De Bicker zouden ontvangen.

Screen Shot 2016-06-14 at 6.27.10 PM

Harry Starren was jarenlang directeur van De Baak en heeft iedere mogelijke managerswijsheid zien en horen langskomen. Niemand kan beter zin van onzin scheiden. Dit is de neerslag van tientallen jaren praktijkervaring. Een paar voorbeelden van de 75 invalshoeken geven het beste weer hoe je als manager kunt denken, zonder je als zodanig te gedragen: WIE BEZWIJKT VOOR KLEINE VERLEIDINGEN, VERDIENT GEEN GROTE – BEPAAL HET DOEL ACHTERAF – LEES GEEN BESTSELLERS (DAT DOEN ANDEREN AL) – ZEG JA TEGEN PRINCIPES, NEE TEGEN REGELS – INSPIREER NIET, WEES GEINSPIREERD – VERNIEUW MET MATE – DE ZAAK IS HOPELOOS (MAAR NIET ERNSTIG) – BRAINSTORM NIET – DURF TE VRAGEN – DURF TE GEVEN. etc etc. Verschijnt 28 juni. U krijgt een exemplaar op dezelfde dag toegezonden.

Screen Shot 2016-06-12 at 3.41.27 PM

‘Vertrouw ons nou maar’ is de houding die werd aangenomen door de regering en de leveranciers van stemcomputers toen hacker Rop Gonggrijp in 2006 de strijd aanbond met deze manier van stemmen bij verkiezingen. Dit boek schetst de geschiedenis van stemmachines en -computers sinds diep in de 19e eeuw en vertelt hoe Gonggrijp in 2006 de stemcomputers van Nedap ontmaskerde als ouderwets en onveilig. Niet alleen de stemcomputers deugden niet, trouwens. Ze voldeden keurig aan de regels – en dat betekende dat die regels zelf de toets der kritiek niet konden doorstaan.

Stemcomputers leken tien jaar geleden heel aantrekkelijk, onder andere omdat ze goedkoop waren. Maar het blijkt dat een fatsoenlijke beveiliging ze zo duur maakt, dat er geen aardigheid meer aan is.

En passant wordt het stemmen via internet behandeld: ook hierbij zijn onoverkomelijke veiligheidsproblemen. Internetstemmen is in Nederland daarom niet meer in gebruik. Het land dat in dit opzicht als glanzend voorbeeld geldt, Estland, wordt effectief afgeschminkt.

Het idee dat stemmen op papier ‘niet meer van deze tijd’ zou zijn – vaak geventileerd door politici – blijkt in dit boek nergens op te berusten. Zeker 170 landen stemmen op papier, en de landen die er het beste over hebben nagedacht (Duitsland, Ierland en Nederland) hebben de stemcomputer geprobeerd, onderzocht én afgezworen.

Verschijnt: najaar 2016, of in ieder geval voor de volgende landelijke verkiezingen. U ontvangt een exemplaar vlak voor lancering.

Waar verzet jij je tegen

Waar verzet jij je tegen? is de vierde editie in de succesvolle reeks ‘Nederland in ideeën’ van uitgeverij Maven Publishers, waarin toonaangevende wetenschappers, ondernemers en kunstenaars antwoord geven op één vraag op het raakvlak van wetenschap en maatschappij. Dit jaar werd de vraag gesteld door Anton Corbijn.

Waar we boos over zijn geeft ons energie en brengt ons in beweging. Of je nu dichter, entrepreneur of theoretisch fysicus bent: iedereen heeft te maken met ideeën, theorieën, methoden of processen waar hij zich niet bij wil neerleggen. Zo vindt Spinvis dat beeldspraak manipuleert en misleidt, wil Dick Swaab af van het taboe op hersenziekten, wil Linda Duits de vrouwelijke seksualiteit ontketenen (‘vinger de verlichting’), maakt lmwetenschapper Peter Verstraaten zich boos over Forrest Gump en schrijft Asha ten Broeke over het leed achter de lulligheid. En …. ook De Bicker heeft een bijdrage geleverd!
Waar verzet je je tegen? geeft inzicht in wat er volgens experts zou moeten veranderen in onze wereld. Maar het geeft ook een mooi kijkje in onze drijfveren, want John Lydon, de zanger van de Sex Pistols, zei het al: ‘Anger is an energy!’

Publicatiedatum: november 2016. U ontvangt een exemplaar vlak voor verschijning.


Als u mij drie mailadressen* stuurt, uw postadres (waar het boek naartoe moet) en de titel van uw voorkeur, dan krijgt u het boek op het beloofde tijdstip!
(* NB wel mensen waarvan u zeker weet dat ze prijs stellen op ontvangst, anders gaan we spammen en dat is stout …)


Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer