Bicker Brain Session #3!

U ziet het goed, er kom er weer eentje aan. Volgens de inmiddels beproefde, Bickeriaanse formule: kort, krachtig, hoge informatiedichtheid. Drie sprekers, elk maximaal 15 minuten, geen vragen vanuit het publiek. Als ze klaar zijn zult u naar adem happen en naar de drank grijpen. Die staat gelukkig klaar. En daarna kunt u de sprekers alles vragen wat u wilt, want ze zijn er toch.

Donderdag 29 november, 17:30 – 19:30. Host: Rabobank Regio Schiphol, kantoor Hoofddorp (8 minuten lopen van NS Hoofddorp, onbeperkt gratis parkeren). Sprekers:

Ruud Hendriks Ruud Hendriks, eerste programmadirecteur RTL Nederland, bestuurslid Endemol, mede-oprichter Startup Bootcamp. Hij praat over ‘Valkuilen voor Business Angels,’ oftewel: waar kan het misgaan bij investeringen in jonge bedrijven?

 

 

Marcel Crok Marcel Crok (1971), wetenschapsjournalist. MSc Physical Chemistry Leiden 1995. Schreef in 2010 ‘De Staat van het Klimaat.’ Hij staat bekend als één van de laatste overlevende  klimaatskeptici van Nederland. In 2017 publiceerde Crok samen met zes andere journalisten het boek ‘Ecomodernisme, Het nieuwe denken over groen en groei.’ Hij bespreekt het nieuwste rapport van het VN Klimaatpanel en concludeert dat het niet vijf voor twaalf is.

Esther Thole Esther Thole, auteur van ‘Makers van Leven.’ 14 miljard jaar geleden begon de vorming van ons heelal, met de Oerknal. Ongeveer 4,5 miljard jaar geleden bestond de Aarde in de vorm zoals we die nu kennen: een ronddraaiende klont steen, met een kokende kern, met vulkanen, vloeibaar water en zo. Maar geen leven – het eerste leven ontstond 4 miljard jaar geleden. Wat gebeurde er in die tussenliggende 500 miljoen jaar? Natuurkundigen hebben de Big Bang en het ontstaan van het heelal verklaard; biologen hebben ons uitgelegd hoe de evolutie verging. Maar wat gebeurde er in vredesnaam daartussenin? Dat is het terrein van scheikundigen. ‘Leven’ is een anomalie – we hebben het nog nergens anders in het hele heelal kunnen vinden. Hoe is dit mogelijk geweest?’ En: als we weten hoe leven ontstaat, kunnen we het zelf maken …?

Toegang: €45 per persoon, €70 voor twee plaatsen.  Tickets bestellen hier. Compleet programma:

 

17:30 deuren open

18:00 opening door Michiel Bicker Caarten

18:05 Esther Thole

18:20: Ruud Hendriks

18:40 Marcel Crok

19:00-20:00: borrel met hapjes. Ontmoet andere Bicker-lezers, ondervraag de sprekers.

Lokatie: Rabobank Regio Schiphol, Polarisavenue 150, Hoofddorp.

Mede mogelijk gemaakt door: