wetenschap • tech • gezondheid • geld

UFO's - JFK

Vliegende schotels

tech | The Hill | 10 nov 23

De Amerikaanse overheid heeft na tientallen jaren van waarnemingen door de meest betrouwbare getuigen eindelijk besloten om openlijk eens te bespreken wat er toch in ons luchtruim rondvliegt. Die getuigen – jachtpiloten, hoogopgeleid en getraind op koele waarneming onder hoge druk - zien voortdurend dingen langsvliegen die ze niet kunnen plaatsen. Telkens weer spreken ze van 'metalen bollen' die onmogelijke manoeuvres uitvoeren. Ze worden niet alleen gezien door mensen, ook door sensoren. Zijn het testvluchten van ultrageheime Amerikaanse prototypes? Zijn het spionnen van de vijand - Chinezen, Russen? Of toch .... aliens? Sean Kirkpatrick, natuurkundige en benoemd tot chef van een commissie van het Huis van Afgevaardigden, constateert dat geen enkele waarneming is toe te wijzen aan buitenlandse spionage; de Amerikaanse overheid zegt dat het geen geheime testvluchten zijn. Dus ...? Kirkpatrick zegt: 'aliens.'

JFK

politiek | NY Magazine | 9 nov 23

Was Lee Harvey Osward alleen? Filmregisseur Oliver Stone suggereert in zijn film JFK in 1991 dat er een complot was, geleid door de CIA, en dat Lee Oswald een 'pion' was, een 'patsy' zoals hij zelf zei voordat hij werd vermoord.

Dit verhaal draait om Jeff Morley, een veteraan van de Washington Post die tientallen jaren in de zaak groef. Wat overeind blijft: door verschillende presidenten zijn iets van 320.000 JFK-gerelateerde documenten vrijgegeven. Maar er zijn er nog 4.000 geheim, en de meeste liggen bij de CIA. President Joe Biden stelde een nieuwe ronde van openbaring uit, op verzoek van de CIA.

Er is een gat in de reportages binnen de CIA, over de 17 maanden voorafgaand aan de moord, waarin de CIA Lee Harvey Oswald in de gaten hield. Morley begon in 2003 een WOB-zaak tegen de CIA en kreeg 500 pagina's; maar de CIA zei hij 44 documenten over een bepaalde agent uit 1963, 1978 en 1979 niet zou krijgen.

Dus weer geen sluitend verhaal. Maar waarom dan die geheimhouding?

Abonneer De Bicker

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief
jamie@example.com
Abonneer